Handla mer, lev längre!

Vi är många som älskar att shoppa. Det är avkopplande att strosa i butiker, stanna för en kaffe, möta upp goda vänner och göra ett och annat fynd. Nu visar en engelsk undersökning att det dessutom är bra för hälsan.

Det var förra året som Journal of Epidemiology and Community Health publicerade studien som visar att äldre människor som shoppar mer frekvent lever längre än andra. Undersökningen utfördes på 1 850 konsumenter från 65 år och uppåt. Vanorna delades in i ”shoppar aldrig eller mindre än en gång per vecka” (48 procent), ”shoppar en gång i veckan” (13 procent), ”shoppar två till fyra gånger per vecka” (22 procent) och ”shoppar varje dag” (17 procent). Bland dem som shoppade riktigt ofta var dödligheten 28 (män) respektive 23 (kvinnor) procent lägre än i de övriga grupperna.

”De som umgås med andra i shoppingmiljöer drar fördel av detta både socialt och mentalt”, Så slå ett slag för hälsan och ta minst en shoppingrunda om dagen!

Varmt välkommen till Kopparporten!